Historiske Haldenbilder

Foreningen Historiske Haldenbilder ble opprettet med det formål å digitalisere Halden Arbeiderblads analoge bildearkiv. På denne nettsiden kan du lete deg gjennom resultatet. Historieinteresserte haldensere har på ren dugnad scannet inn over 32 000 bilder som har stått på trykk i Halden Arbeiderblad mellom 1970-tallet og tidlig på 2000-tallet. Ikke bare har de scannet inn bildene, de har også funnet fram relevant informasjon fra avisen bildet ble publisert i for første gang. Det er de tre lokalhistoriske foreningene Idd og Enningdalen Historielag, Foreningen Halden Minder og Berg, Rokke og Asak Historielag som opprettet Historiske Haldenbilder.

Prosjektet ble etablert juni 2016. Skanning av bilder startet i oktober 2016 og pågår etter planen til arkivet er tømt for analoge bilder. Denne nettsiden blir fortløpende oppdatert med nye bilder fra arkiveringsarbeidet. Vi takker Berg Sparebank og Sparebank1stiftelsen Halden som har sørget for at prosjektet har latt seg gjennomføre rent økonomisk, og ikke minst vil vi takke alle dem som har lagt ned utallige dugnadstimer i Halden Arbeiderblads gamle arkiv.

Bildene er tilgjengelige under creative commons-lisens. Det betyr at du kan laste ned bildene, publisere dem i sosiale medier eller henge dem opp på veggen din hjemme eller på arbeidsplassen din. Så lenge du oppgir at bildet stammer fra Halden Arbeiderblad og ikke fjerner vannmerket som følger med når du laster ned bildet. Du har heller ikke lov til å redigere eller endre på bildene eller bruke dem i en kommersiell sammenheng.

Samarbeidspartnere

Logo: Sparebank1 Stiftelsen HaldenLogo: Berg SparebankLogo: Halden Arbeiderblad